Algun cop t’has preguntat què pensa el teu fill, què li crida l’atenció o a què està mirant tan fixament?  

Quan neixen, els infants tenen moltes coses per descobrir. No coneixen res del seu entorn; per tant, tot és nou per a ells: els colors, els sons, les textures, els gustos i les olors. Tot el que perceben a través dels sentits està per descobrir. 

Els bebès exploren, primer, el que tenen a prop, és a dir, el seu entorn més immediat: les joguines, els objectes quotidians de formes i mides ben diverses… També examinen tot el que forma part de la seva rutina diària, que crea un vincle afectiu amb els seus pares i amb els adults del seu voltant.  

Donar importància a les experiències vitals dels més menuts és essencial perquè l’aprenentatge sigui significatiu. En altres paraules, les històries relacionades amb el seu dia a dia són les que més els desperten la curiositat. Per tant, se senten identificats amb històries i personatges diferents segons l’etapa de la vida en què es troben. 

Com podem ajudar els bebès a aprendre anglès amb sentit? 

El mestre d’educació infantil i neuropsicòleg Raúl Bermejo ens ho explica: 

Com podem convertir les experiències vitals dels bebès en oportunitats d’aprenentatge d’un segon idioma? 

La doctora en neurobiologia Tiziana Cotrufo ens explica que, per exemple, acompanyar una rutina diària amb el vocabulari que hi estigui relacionat o escoltar cançons en un altre idioma potencia encara més la seva capacitat d’aprenentatge. Els bebès d’1 i 2 anys adoren la repetició. D’aquesta manera, detecten patrons de funcionament del seu entorn (i també de la seva llengua materna!). És per això que quan escolten cançons tenen màxima capacitat d’atenció i d’aprenentatge. Així mateix, relacionar un nou idioma amb una experiència positiva des d’un punt de vista emocional, com són les rutines familiars, és una manera excel·lent d’aprendre’l. 

ALBERT 1.03_23_15_08.Imagen fija008 copia

Com fomentem l’aprenentatge multisensorial i significatiu a Kids&Us?  

A Kids&Us les històries i els personatges són el fil conductor de totes les activitats que es presenten a classe, així com els materials que es fan servir per desenvolupar-les. Els bebès d’1 i 2 anys aprenen que tot el que coneixen del seu entorn també té nom en anglès. La diversió, les sorpreses i els estímuls sensomotors que exploren durant les classes construeixen emocions positives que relacionen amb l’aprenentatge de l’anglès. Alhora aquestes emocions es reforcen quan veuen que el que han après a classe també es repeteix fora de l’aula, durant l’hora del bany, quan juguen, al carrer o al cotxe.

Vols saber-ne més? 

Descobreix els cursos per a bebès a la nostra pàgina web