Els bebès aprenen la seva llengua materna de manera natural i intuïtiva. Segons la neurociència, des d’abans de néixer comencen a parar atenció als sons i les melodies de la llengua en què se’ls parla. A l’any de vida es converteixen en experts. Fins i tot comencen a balbucejar i a practicar converses amb adults! 

A Kids&Us els nens i nenes comencen a aprendre anglès des de molt petits: a partir d’1 any. Aprenen l’idioma a través dels sentits, del joc i de la curiositat, aplicant els mateixos mecanismes que fan servir per aprendre la seva llengua materna i impulsats per emocions. El vincle afectiu que es crea entre el bebè i l’anglès és clau per a l’aprenentatge.  

Per enfortir aquest vincle, és important que l’anglès formi part de la seva vida, de les rutines i de l’entorn. Així, l’idioma tindrà més presència en el seu dia a dia també fora de l’aula. Què podem fer a casa per fomentar l’aprenentatge de l’anglès? 

Aquí trobaràs tres consells per fomentar l’aprenentatge de l’anglès des de casa. 

1. Inclou l’anglès a les rutines diàries

Crear un vincle afectiu amb l’anglès és essencial a l’hora d’aprendre. Fes que l’idioma passi a formar part de les rutines diàries com l’hora de bany, el joc o el moment d’anar a dormir. D’aquesta manera, es reforça el vincle afectiu entre l’anglès i l’infant. Als bebès els encanten els patrons perquè són predictibles i els permeten aprendre com funciona el món que els envolta. Per això, reproduir les seves cançons preferides en anglès durant el bany o al cotxe, explicar-los un conte en anglès a l’hora de dormir o jugar plegats en anglès són maneres fantàstiques d’incloure l’idioma a les rutines. 

Al perfil de Spotify de Kids&Us trobaràs cançons adaptades per acompanyar les rutines com l’hora de menjar, recollir les joguines o vestir-se per sortir al carrer.  

2. Acompanya’ls i fomenta l’aprenentatge amb jocs de rol

Potser tu no has tingut l’oportunitat d’aprendre anglès. No passa res! No és cap impediment perquè els més menuts n’aprenguin. El rol de l’acompanyant és clar en tots els casos. Els nens i nenes comencen a aprendre a jugar autònomament entre els 2 i 3 anys. Els encanta el joc simbòlic i és essencial per al seu desenvolupament. Per això, demanar-los que juguin a ser professors, que expliquin els jocs o els contes en anglès és una manera meravellosa de fomentar l’aprenentatge. Viure aquesta experiència acompanyats pels seus éssers estimats la convertirà en una aventura encara més divertida. 

3. Mostra molt entusiasme pel procés 

És clau que els més petits vegin que aprendre anglès és divertit i positiu. És essencial que participis amb entusiasme en totes les etapes de l’aprenentatge, tant quan canteu en anglès al cotxe com quan us expliquin les històries dels seus personatges preferits en anglès. Mostrar interès per tot el que han après a classe, per les aventures que viuen els protagonistes dels contes i per les seves experiències vitals els ajudarà a mantenir la motivació i farà que aprendre sigui una experiència positiva. 

EVA.04_50_30_24.Imagen fija043

A Kids&Us creiem que les famílies sou aliats clau perquè el camí de l’aprenentatge sigui una aventura única. És fonamental que formem un tàndem perfecte perquè els infants creixin aprenent anglès amb sentit i de manera global i intuïtiva, gaudint del procés.