Sovint parlem de la importància d’incloure l’anglès a les activitats quotidianes per facilitar l’aprenentatge de l’idioma. D’aquesta manera, aconseguirem que l’anglès formi part del dia a dia de la família i que l’aprenentatge sigui molt més natural. Aquesta és la base del mètode Natural English de Kids&Us, amb el qual aconseguim que nens i nenes aprenguin anglès de manera espontània. La motivació és clau a l’hora d’aprendre, per la qual cosa és fonamental pensar activitats adaptades als interessos dels nostres fills i filles. I a quin infant no li agraden els dibuixos animats?

Ja us hem recomanat cançons en anglèsvídeos educatiuspel·lícules infantils en anglès i pàgines web on podeu trobar recursos en anglès. Avui volem centrar-nos en sèries de dibuixos animats per aprendre aquesta llengua. Us convidem a descobrir la nostra selecció a continuació.

Per què mirar dibuixos animats en anglès?

Les sèries de dibuixos animats, amb les imatges a tot color i en moviment, són pels nens i nenes una finestra per descobrir el món que els envolta. A mesura que creixen, comencen a descodificar la simbologia de les històries, comparant-les amb la seva experiència i les seves vivències. Tots els educadors coincideixen amb la importància dels contes per al desenvolupament psicofísic dels més petits; les sèries de dibuixos animats són instruments molt potents que serveixen per ajudar els nostres fills i filles a desenvolupar la seva capacitat cognitiva i moral.

Mirar dibuixos animats en anglès facilita l’aprenentatge de l’idioma, ja que són històries amb una trama intuïtiva, una narració repetitiva que ajuda a aprendre paraules noves i que estimula i desenvolupa la capacitat d’escolta i de comprensió de l’anglès; a més, fan servir lèxic senzill, que permet fixar les paraules noves a la memòria i tenen una durada que no supera els 20 o 25 minuts, de manera que els capítols s’acaben abans que els més petits se’n cansin. Tot això contribueix a mantenir la seva atenció i facilita que aquesta estona d’entreteniment estigui al servei de l’anglès.

Les millors sèries de dibuixos animats per aprendre anglès

Gràcies a Internet, a YouTube i a les plataformes de streaming, actualment és més fàcil que mai accedir a un munt de recursos en anglès, incloses moltes sèries de dibuixos animats en anglès per a nens i nenes. Fins i tot els canals tradicionals de televisió sovint ofereixen l’opció de mirar la programació en versió original, amb subtítols o sense. Com sempre, el més important és saber què buscar i on fer-ho. A la nostra selecció hi trobareu propostes variades per diverses edats i interessos, però us convidem a escollir els dibuixos animats que més encaixin amb els gustos dels vostres fills i filles perquè només així aconseguireu que hi dediquin la seva atenció sense problemes.

Peppa Pig

Des que es va estrenar el 2004, les aventures de la Peppa Pig diverteixen a nens i nenes d’arreu del món. És una sèrie de dibuixos animats britànica de la qual ja se n’han emès més de 300 episodis. Són capítols curts, de només cinc minuts, amb històries senzilles per als espectadors més petits. Tracten sempre situacions quotidianes, en l’entorn familiar o de l’escola, en les quals la Peppa Pig, la seva família i els seus amics viuen aventures divertides amb un missatge optimista sempre. A més, els personatges fan servir un vocabulari senzill i amb un ritme pausat, per la qual cosa és fàcil seguir els diàlegs que parlen de coses del dia a dia. Els capítols de Peppa Pig s’emeten als canals de televisió d’un munt de països, estan disponibles a Netflix, i fins i tot hi ha un canal oficial de Peppa Pig a YouTube amb emissions diàries en directe.

Pocoyó

Tot i que és una sèrie de dibuixos animats d’origen espanyol, es va estrenar originalment als Estats Units, amb capítols curts d’uns set minuts. Els episodis de Pocoyó fan servir una narració molt senzilla i acolorida, perfecta per als nens i nenes en edat preescolar. En Pocoyó és un nen de quatre anys, molt curiós i imaginatiu, que va descobrint el món acompanyat dels seus amics i la seva mascota. Hi ha una veu narrativa que convida als més petits a interactuar amb la sèrie repetint el nom dels objectes en anglès i cantant cançons amb els personatges de la història. Tot i que la sèrie s’emet en obert en algunes televisions, també la trobareu a Netflix i té canal propi a YouTube tant en anglès com en castellà.

Sesame Street

Sens dubte, són el clàssic dels clàssics de les sèries infantils. Es va estrenar el 1969 i des d’aleshores ha entretingut milions de nens i nenes d’arreu del món. Els personatges són entranyables i proposen als més petits històries senzilles, fàcils de seguir i sempre amb rerefons educatiu. A més, hi ha tot un món al voltant de Sesame Street que va des de ninots a contes, roba i tota mena de complements. Veure els episodis en anglès és ben fàcil i a l’abast de tothom gràcies al canal de Sesame Street a YouTube.

Kid-E-Cats

Els protagonistes d’aquesta sèrie de dibuixos animats en anglès són tres gatets germans que viuen amb la seva família a la ciutat. En capítols molt breus i totalment en anglès, s’enfrontaran a problemes descabellats que solucionaran de la manera més divertida. Kid-E-Cats té un canal a YouTube amb un munt de capítols disponibles:

Pàgines web on trobar dibuixos animats en anglès

Per tal que mai us faltin idees de bones històries de dibuixos animals en anglès, us convidem a navegar per YouTube Kids. És una font inesgotable de vídeos i, de fet, sovint el problema és no saber què triar! Per això, hem seleccionat algunes sèries de dibuixos animats que podeu veure amb els vostres fills i filles:

Postman Pat

Aquesta historieta de dibuixos animats té com a protagonista el carter Pat Clifton i el seu gat Jess. Està ambientada a Greendale, un país imaginari del comtat anglès de Cúmbria. Els episodis expliquen les aventures del protagonista i la vida típica de la campanya anglesa.

Guess with Jess

El gat Jess és alhora el protagonista d’una sèrie de dibuixos animats pròpia. A la sèrie, en Jess explora la campanya de Greendale amb els animals que hi viuen.

Noddy Toyland Detective

El protagonista d’aquesta sèrie de dibuixos és el petit Noddy, que al costat dels seus amics Bumpy Dog i Rev, resolen diversos misteris a Toyland.

Martha Speaks

La protagonista d’aquesta famosa sèrie de dibuixos animats en anglès és la gosseta Martha, que aprèn a parlar després d’haver-se menjat una sopa de lletres. Cada episodi ajuda els més petits a millorar el vocabulari i a fixar a la memòria noves paraules en anglès gràcies a la repetició.

Word Girl

L’heroïna d’aquests dibuixos animats en anglès és la Becky, que arriba a la Terra des del planeta Lexicon per vèncer els malvats gràcies al poder de les paraules. Quan la protagonista fa servir una paraula nova, n’explica el significat per ajudar els nens i nenes a entendre en quin context es fa servir.

També hi ha moltes cadenes de televisió britàniques que emeten sèries de dibuixos animats i posen a disposició dels espectadors alguns episodis a la seva pàgina web, on es poden trobar jocs inspirats en les sèries: n’és un exemple la BBC. Us recomanem tres sèries de dibuixos animats en anglès que podeu trobar online:

  • Hey Duggee per aprendre les primeres paraules en anglès.
  • Go Jetters per viatjar amb els protagonistes i descobrir el món.
  • Sarah&Duck per conèixer les emocions i aprendre a resoldre problemes quotidians.

Esperem que en aquesta selecció de dibuixos animats en anglès per a nenes i nenes trobeu la història que inspiri els vostres fills i filles perquè així aconseguireu incloure una estoneta d’anglès al dia d’una manera senzilla, divertida i natural. Ready, steady, play!