Amb el punt i final a les vacances i la tornada a l’escola, tots anem acomiadant-nos dels plans a l’aire lliure amb la família i els amics. Tot i que la tardor és una estació fantàstica per visitar el camp i respirar aire fresc, a poc a poc els dies es van escurçant, tornem a la rutina i comencem a passar molt més temps a casa. Al mal temps, bona cara! Podem aprofitar que sortim menys per gaudir de plans divertits a casa i, per què no, per dedicar més estones familiars a l’anglès sempre fent activitats senzilles i entretingudes.

Avui us animem a aprendre plegats les parts de la casa en anglès i us proposem algunes activitats per practicar-les en el vostre dia a dia.

Parts de la casa en anglès: l’interior

Abans de començar, sabeu com s’escriu casa en anglès?   House! Doncs començarem repassant les estances interiors de qualsevol casa.

Kitchen: cuina

We usually eat breakfast in the kitchen.

Normalment esmorzem a la cuina.

Living room: sala d’estar

That picture would go well on the wall in the living room.

Aquest quadre quedaria bé a la paret de la sala d’estar.

Bedroom: dormitori

Our home has three bedrooms.

Casa nostra té tres dormitoris.

Dining room: menjador

Breakfast is served in the dining room from 8.30-10.

L’esmorzar se serveix al menjador de 8:30 a 10.

Bathroom / toilet: bany

The bathroom’s on the right at the end of the passage.

El bany és al final del passadís a la dreta.

Parts de la casa en anglès: l’exterior

Tots tenim habitacions, banys i cuina a casa, però les zones exteriors són diferents en funció de les característiques de casa nostra. Des de finestres a balcons o jardins, les opcions són molt variades. A continuació, us en compartim algunes de les més habituals:

Window: finestra

The burglars smashed a window to get in.

Els lladres van trencar una finestra per entrar.

Balcony: balcó

We had a drink on the hotel balcony.

Vam prendre una beguda al balcó de l’hotel.

Backyard: pati

The kids were playing in the backyard.

Els nens estaven jugant al pati.

Roof: teulada

I have solar panels on my roof.

Tinc plaques solars a la teulada.

Swimming pool: piscina

The hotel has its own swimming pool.

L’hotel té piscina pròpia.

Activitats per practicar vocabulari de la casa en anglès

Per tal que l’aprenentatge de l’anglès sigui espontani i natural sempre us recomanem que inclogueu l’idioma al vostre dia a dia. Ara que tots hem tornat a casa després de les vacances, practicar el vocabulari a casa és encara més senzill: ho podem fer repassant com es diuen les estances en anglès. Rentar-nos les dents, preparar l’esmorzar o anar a dormir són excuses fantàstiques per repassar vocabulari en anglès relacionat amb casa nostra. Podeu ajudar-vos de dibuixos i fitxes, crear un calendari dels dies de la setmana i les tasques domèstiques que cal fer o aprofitar els contes i les pel·lícules que mireu en família per estar atents a com els personatges fan referència a les parts de la casa. Si us hi fixeu bé, descobrireu que és vocabulari molt habitual.

Una altra manera d’aprendre el vocabulari de les parts de la casa en anglès és… cantant! Les cançons faciliten l’aprenentatge perquè són encomanadisses i repetitives. Podeu escoltar-les a casa, però també al cotxe de camí a l’escola, per exemple. Qualsevol moment és bo per a la música, així que és una bona oportunitat per practicar una mica l’anglès.

En aquest vídeo de Pinkfong aprendrem vocabulari en anglès relacionat amb algunes parts de la casa, com la cuina, el bany o la sala d’estar, mentre repassem el vocabulari de la família i les tasques domèstiques. És una manera divertida d’aprendre vocabulari amb recursos musicals i visuals que agradarà als més menuts de la casa.

A més, al canal de YouTube de Kids&Us tenim cançons per cantar a ple pulmó sobre parts de la casa en concret, si voleu aprofundir més en alguna.

Amb Splish Splish Slash Fun in the Bath cantem sobre el que fem al bany, com banyar-nos o ensabonar-nos diverses parts del cos. A l’hora de despertar-nos, podem cantar la Wake Up Song i començar el dia amb alegria!

Good to know: tipus de cases en anglès

Grans, petites, a la ciutat, a la muntanya o a la platja… Hi ha molts tipus de cases, encara que la majoria de la gent visqui en pisos (flats apartments). Hi ha molta gent que viu en llocs peculiars, com cases sobre rodes (camper vans), castells (castles) o si anem a Alaska o a l’Àrtic, ens resguardarem del fred en iglús (igloo). També podem tenir segones residències com cases de camp (cottages) o quan anem de càmping, “casa” nostra seria una tenda de campanya (tent).

Sigui com sigui casa vostra, welcome home!