Recordeu els anuncis de la Vuelta al Cole del Corte Inglés? A gairebé tots ens encantava el moment d’anar a comprar el nou material escolar, triar una motxilla i un estoig al nostre gust, els paquets de llapis de colors sense estrenar… La tornada a l’escola és una època de força consum i per això avui us volem parlar de com podem fer que aquest setembre les nostres compres escolars siguin una mica més conscients i respectuoses amb el medi ambient.

Ja sabem que la gran empremta ecològica del planeta no depèn dels petits ciutadans, sinó de les grans corporacions, que sovint ens ho posen ben difícil a l’hora de trobar productes bons per al medi ambient, i que tampoc és qüestió de comprar tot productes caríssims per fer que el nostre petit vagi equipat amb productes eco de dalt a baix. Tanmateix, creiem que els petits canvis també tenen repercussió i us portem algunes idees a l’abast de tothom.

1. Canvia el paper de plata de l’entrepà per un embolcall reutilitzable.

Al nostre país és comú que els infants esmorzin un entrepà a l’hora del pati, i encara més comú és veure boletes de paper de plata arrugat aquí i allà. Un petit canvi amb un gran impacte, és deixar de fer servir aquest paper d’alumini i canviar-lo per embolcalls reutilitzables fets amb tela o altres materials com plàstic reciclat. Per sort ara és molt fàcil trobar-ne a qualsevol botiga de parament per la llar, material escolar i també online.

2. Ampolles reutilitzables enlloc d’ampolles de plàstic d’un sol us.

És probable que ja en tingueu una, perquè són moltes les escoles que han impulsat l’ús d’aquest tipus d’ampolles en els darrers anys. Si encara no tens la teva, és un canvi sostenible i que us durarà molts anys!

3. Motxilla feta amb materials sostenibles

El primer que ens crida l’atenció d’una motxilla és el seu exterior. Tanmateix, existeixen gran varietat de motxilles amb un disseny atractiu i, a més a més, fetes amb materials sostenibles, com ara polièster reciclat o ampolles de plàstic. Fes-hi un cop d’ull i et sorprendràs!

En aquesta pàgina podràs trobar diversos models i marques amb aquesta filosofia: https://mediosostenible.com/mochilas-ecologicas/

4. Bolígrafs fets amb ampolles de plàstic

Aquesta és una alternativa fàcil de trobar a la majoria de grans superfícies, ja que les marques més conegudes, fa anys que treballen en una línia eco. No hauràs de passar hores buscant per internet per trobar-los!

5. Llapissos amb una segona vida

Sabies que hi ha llapissos que una vegada gastats es poden plantar i formar part de la decoració de la teva casa? Zero residus! No t’espantis, són ben senzills de trobar a la principal pàgina de compres per internet.

6. Forra els teus llibres, però no pas amb plàstic!

Tots tenim el record de passar-nos hores intentant forrar els llibres amb resultats força millorables. Per que no canviar el plàstic per altres opcions més conscients? Com ara, paper d’embalar tipus “forn” o també el popular paper de regals. T’ha sobrat d’aquest Nadal?

7. I el més important: Explica als teus fills el per què d’aquests canvis

Fes que el teu fill/a participi en aquest procés per ajudar-lo a comprendre els teus motius i aprendre a estimar el medi ambient des de ben petit. Fem que la nova generació sigui més empàtica i conscient amb el nostre planeta!