Les vacances han arribat a la seva fi i toca enfrontar-se al repte de deixar enrere la improvisació estiuenca, i submergir-se en la rutina de tardor.

Com ajudar els teus fills a passar per aquesta transició de la forma més alegre possible?

Avui en el nostre blog us portem algunes idees de com tornar a la rutina de la forma més fàcil i agradable.

1. Fer partícip als nens dels preparatius

Realitzar junts activitats com comprar el material, anar a buscar els llibres o preparar la motxilla, són maneres de generar entusiasme davant la nova etapa. A tots ens encanta aquest moment i els predisposarà de manera positiva a la tornada a l’escola.

2. Recuperar hàbits diaris progressivament

A l’estiu ens tornem més laxos amb els horaris i les rutines a seguir. Però els nens necessiten una estructura establerta que els doni seguretat, com aixecar-se, banyar-se o menjar a unes certes hores. A poc a poc podem re introduir els vells hàbits abans de començar el col·legi, perquè així no sigui un canvi massa brusc.

3. Establir prioritats

Les rutines són importants, com hem dit en l’apartat anterior, però cal saber triar les teves batalles. Prioritza qüestions essencials com el menjar i el somni, i no t’obsessionis amb tasques com la lectura a unes certes hores o demanar-los que deixin de jugar a videojocs o altres passatemps d’estiu de sobte.

4. Anticipar-li els canvis

Unes setmanes abans, és important que comencis a parlar amb els teus fills/as per a comunicar-los els canvis que estan per venir. Parlar-li de la nova rutina, dels nous horaris, recordar-li coses que fèieu abans de l’estiu…

5. Nous projectes que li motivin

Aprofita aquestes xerrades, per a despertar la seva curiositat i interès abans la possibilitat de practicar un nou esport, descobrir una nova afició, o conèixer nous amics. A més, descobriràs coses sobre el teu fill/al fet que tal vegada no sabies.

6. Pla camí a l’escola

Una activitat divertida que podeu fer per a anar preparant el terreny, és fer un mapa de casa al col·legi i convertir-lo en un joc. Intentar arribar per un altre camí, provar fer una carrera si sou quatre a casa… És una forma divertida de familiaritzar-vos amb el camí a l’escola!

7. Premia la seva adaptació

Podeu establir un programa de punts per cada activitat de la seva rutina a la qual s’aconsegueixi adaptar. El premi és cosa vostra!

Esperem que us agradin els nostres consells! Ens veiem al centre!