Les caloroses tardes d’estiu a vegades poden fer-se una mica llargues i a vegades ens quedem sense idees per entretenir els nostres fills i allunyats de la televisió.

Avui us portem  una manualitat senzilla i que després podrem aprofitar per jugar, encara que sigui una estoneta. A més a més, la podeu fer amb materials que acostumem a tenir a casa.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es tiburon.jpg

Voleu aprendre a fer un tauró titella? Seguiu llegint!

Materials:

  • 2 folis de paper blau
  • cola de barra
  • 1 foli blanc
  • 1 foli Vermell
  • tisores
  • enganxines d’ulls (si no en teniu, podeu dibuixar els ulls amb un retolador)

Si no teniu folis de colors podeu pintar-los amb ceres o també recobrir-los amb paper de seda o paper d’alumini per al cos del tauró.

¿Com fer el nostre tauró?

1. Agafa el foli blau i doblega’l aproximadament en una tercera part i marca bé el doblec.  Una vegada fet això enganxa les dues vores del full de manera que quedi una mena de tub allargat.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es image.png

2. Ara, aplana el túnel i doblega’l pel centre, i torna a doblegar les dues meitats, de manera que et quedi una mena d’acordió amb quatre parts, semblant a una lletra M.

3. Ha arribat el moment de fer la boca. Necessitareu tallar el paper vermell, o retallar un tros de paper blanc i pintar-lo de color vermell. Ha de ser de la mida de dos dels plecs. Una vegada fet això, pren la mida de la boca i amb un tros de paper blanc fes un rectangle una mica més gran, per poder fer les dents i que sobresurtin.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es image-2.png

4. Ara toca fer les aletes. Les farem de color blau i les enganxarem entre el tercer plec i el quart, que deixarem enganxats.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es image-3.png

5. Afegirem els ulls a la part superior i també l’aleta dorsal. Com fer l’aleta dorsal? Dibuixa una aleta de la mida que prefereixis però deixa una mica d’espai a sota, et caldrà per enganxar-la al cos del tauró. Una vegada la tinguis fes-ne una còpia i enganxa-les a excepció de la part final.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es image-4.png

6. Finalment, fes un tall petit a la zona inferior, per poder passar el dit entre el tercer i el quart plec.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es image-5.png

Ja tenim un tauró aterridor per deixar volar la imaginació!