Les vacances d’estiu són un període durant el qual és fàcil perdre les rutines diàries que hem establert durant l’any amb més o menys esforç i que ajuden als nostres petits i petites tenir una estructura que afavoreix el seu benestar general.

L’anglès acostuma a ser una de les primeres peces en caure de l’equació quan s’acaba l’escola i com es diu en anglès: “We let it get rusty over summer” (És a dir, que deixem que es rovelli durant l’estiu.) Algunes families es fan amb els llibres de repàs durant l’estiu, tipus Vacaciones Santillana, però tots recordem amb la poca il·lusió que ens feia posar-nos-hi quan érem petits.

És per això que a Kids&Us hem preparat una llista d’idees per assegurar-vos que els vostres fills i filles segueixen en contacte amb l’anglès encara que sigui una miqueta sense haver-los d’apuntar a un curs intensiu o enviar-los a l’estranger, que ja sabem que aquest any està la cosa malita.

Sessions de cinema en família en anglès

Podem establir un dia de la setmana per fer una sessió de cinema en anglès amb tota la família. I fer-ne tot un esdeveniment, crispetes, apagar les llums, entrades si us animeu, i perquè no, una sinopsis en anglès per als nens més grans, que hauran d’explicar als assistents de què va la pel·lícula abans de començar. Si teniu sort i teniu terrassa o jardí, una sessió de cinema a la fresca és súper estimulant.  

Pen pals

Una tradició perduda són les cartes o postals als amics de l’escola durant les vacances. Per què no recuperar-la (aquesta vegada versió email per als adolescents i preadolescents, que segur els farà més gracia) i establir un contacte setmanal amb algun company o companya de l’escola? Escriure allò que s’està fent durant les vacances breument en anglès i preguntar per les experiències de l’altre és una manera excel·lent de mantenir l’anglès actiu al cap dels petits de la casa.

Household chores in English

Els alumnes de Kids&Us estàn familiaritzats amb les habitacions i espais de la casa des de ben petits, així com amb conceptes com wash, soap, sponge. Si teniu una divisió de les tasques de neteja i ordre de la casa, per què no passar-les a l’anglès durant l’estiu? Crear el calendari ens servirà per repassar el vocabulari dels dies de la setmana, de les habitacions de la casa, dels mobles i de les rutines de neteja. I després cada dia podem establir la rutina de preguntar? What must you do today? I que els nens hagin de dir-nos quina tasca els toca fent servir expressions com I must wash the dishes o I must make my bed. Una vegada ho hagin fet hauran de dir-nos, I have done my chores! i podrem posar una enganxina al calendari (per als més petits) .

Dibuixos en anglès

Els dibuixos acostumen a ser els protagonistes dels matins de molts nens durant les vacances. Qui no recorda aquelles maratons de 8 del matí gairebé fins a l’hora de dinar? Si no aconseguiu apartar els peques de la televisió, podeu pactar amb ells una hora durant la qual els dibuixos seran en anglès. Si comenceu de ben petits aquest hàbit se’ls pot quedar per sempre. Com els ajuda veure cartoons en anglès? Els ajuda a millorar la seva capacitat de comprensió oral, els ajuda a entendre per context encara que no entenguin la totalitat de les frases i els aporta nou vocabulari.  Si ho preferiu, recordeu que al canal de youtube de Kids&Us tenim dibuixos per a diverses edats.

Jocs de taula en anglès

Els jocs de taula en anglès són una manera excel·lent de passar una bona estona en família, i si incorporem l’anglès són una manera perfecta de recordar el vocabulari i algunes estructures. A Kids&Us tenim jocs de taula per als més petits que podeu comprar a la nostra botiga online o al centre. Per als més grans, jugar als jocs tradicionals en anglès serà tot un repte que mantindrà el seu cervell actiu.  En aquest post del nostre blog teniu una llista dels millors jocs per a practicar anglès. També hi trobareu jocs més senzills que podeu gaudir sense comprar cap joc oficial i que us entretindran molt.

Jocs i apps en anglès

Actualment hi ha força aplicacions específiques per a practicar i repassar anglès, com ara Johnny Grammar del British Council, que presenta reptes diaris i setmanals per anar aconseguint punts. D’altra banda, per aquells que tingueu fills gamers, podeu proposar-los el repte de canviar la configuració dels seus aparells electrònics a l’anglès, així com els jocs. Sembla un canvi petit, però els efectes són reals ja que hauran de pensar en anglès mentre juguen i fer-ho de forma ràpida.

Enjoy your summer and don’t let you English get rusty!