Les vacances d’estiu són un període llargament desitjat pels nens, ja que s’acaba l’escola i tenen l’oportunitat de jugar i divertir-se lliurement. Els pares sovint ens preocupem per la durada d’aquestes i ens agradaria que aprofitessin per a adquirir noves habilitats o perfeccionar els seus estudis, a vegades molt al seu pesar.

Però a vegades oblidem que hi ha una opció intermèdia que combina les dues possibilitats, passar-ho bé jugant i gaudint d’experiències estimulants alhora que es desenvolupen noves habilitats i es perfeccionen coneixements adquirits durant l’any a l’escola: els campaments d’estiu.

Els campaments ofereixen als nostres fills un creixement personal multidisciplinari més enllà del que s’aprèn a les aules, i que a més a més tindrà una repercussió positiva i a llarg termini en el seu futur. Vols descobrir alguns dels beneficis que els campaments tenen en els nostres petits i petites? Continua llegint.

1.Desenvolupament d’habilitats socials i interpersonals.

Als campaments, els nens i nenes tenen l’oportunitat de conviure amb altres nens, de la seva edat i també d’altres edats, en un entorn nou i diferent de manera que podran experimentar la seva independència, assumir riscos socials i descobrir com funciona el món fora de l’escola. Als campaments els infants aprenen a relacionar-se i a interactuar amb altres persones, així com a expressar les seves opinions i desitjos per si mateixos, tenir veu dins d’un equip i aprendre a escoltar i respectar les opinions dels altres.

2. Intel·ligència emocional

Trobar-se en un entorn nou farà que els nostres fills desenvolupin la seva competència emocional, ja que tindran l’oportunitat de reconèixer, comprendre i aprendre a controlar les seves emocions. Així mateix, es veuran en la necessitat d’empatitzar, i a connectar amb els altres. Una altra cosa que també tenen en els campaments, és l’oportunitat d’enfrontar-se al fracàs, a conèixer les seves limitacions i descobrir àrees en les quals poden millorar, una cosa tremendament important per al seu creixement emocional i intel·lectual.

3. Descans tecnològic

Actualment els nens i nenes passen una gran quantitat de temps davant la televisió, l’ordinador, els mòbils i tot tipus d’aparells electrònics. Assistir a un campament els dóna l’oportunitat de descansar de tota aquesta sobreexposició a la tecnologia sense sentir que se’ls està privant d’ella o restringint, ja que estaran tan ocupats jugant que ni se n’adonaran. Els campaments a més a més afavoreixen l’assimilació d’una rutina diària estructurada com aixecar-se aviat, augmentar l’activitat física, un horari regular d’àpats i gaudir de l’aire lliure.

4. Aprendre sense adonar-se‘n

Els campaments ofereixen als nostres petits l’oportunitat de desenvolupar certes competències sense adonar-se’n, més enllà dels llibres i els exàmens. El paper dels monitors és essencial, i especialment els missatges que els nostres fills reben en realitzar una activitat. Per exemple, en realitzar activitats aquàtiques o jocs cooperatius, si arriben al seu destí aprendran que aquesta és la manera correcta de fer-ho, i si perden tindran davant si una important lliçó camuflada dins el joc, de la qual podran extreure petites conclusions per a un futur.

5. Treball en equip i habilitats comunicatives

El campament o casal és l’entorn ideal per a desenvolupar habilitats de lideratge com la confiança, la creativitat, la capacitat de presa de decisions, així com també per a aprendre el valor del treball en equip i la importància de cada individu dins de la societat.

6. Connexió amb la naturalesa

En l’actualitat, molts nens i nenes a penes tenen contacte amb la naturalesa i els campaments i casals proporcionen l’entorn perfecte per a aprendre a valorar i gaudir de l’entorn natural. Fins i tot els campaments urbans els ofereixen més temps en la naturalesa mitjançant les excursions o l’ús de parcs i jardins per a les activitats diàries. No hem d’oblidar que la natura és una part important en el desenvolupament dels sentits i les habilitats motrius dels infants.

7.Autonomia i independència

Assistir a un campament pot ser l’empenteta que necessiten els nostres petits per a desenvolupar la seva autonomia. Estar sense els pares durant aquests breus períodes farà que els nostres fills aprenguin a prendre decisions per si mateixos, a valorar riscos i a desenvolupar petites habilitats rutinàries que a casa moltes vegades acabem fent per ells.

8. Treballen la creativitat.

Als casals i campaments els nens i nenes solen gaudir d’espais de joc lliure, en els quals poden experimentar amb el joc lliurement, sense supervisió adulta que estableixi el que ha de fer-se a cada moment. El joc actiu i no estructurat és part essencial del desenvolupament dels petits i cal destacar que cada vegada tenen menys espai per a gaudir d’ell.

9.Desenvolupament d’habilitats específiques.

Actualment tenim al nostre abast gran varietat de campaments temàtics, adaptats als gustos i preferències dels nostres fills i que poden ajudar-los a practicar i perfeccionar les seves habilitats musicals, artístiques, físiques, el seu coneixement d’un idioma… n’hi ha per a tots els gustos!

Els experts i les famílies coincideixen àmpliament que haver assistit a un campament ha donat lloc en els seus petits a canvis substancials en el seu creixement personal.

I tu, has notat algun canvi en els teus nens després de tornar del campament? O bé, ara que has llegit tots aquests beneficis estàs més convençut/da que és la millor opció per a les vacances dels teus fills?

A Kids&Us oferim campaments en diferents formats pensats especialment per a adaptar-se a les particularitats de cada família.

Les Fun Weeks, els nostres campaments urbans de mig dia en petit format, el Summer Fun, un campament de gran format però en un entorn urbà de 9h a 17h i les nostres Cool Off, els campaments rurals en els quals els nens i nenes es queden a dormir. Totes aquestes opcions són 100% en anglès i ofereixen als teus fills una immersió absoluta a més de tots els beneficis que tens en el llistat.