Ens encanta la primavera! És una època molt divertida i emocionant per a les ments plenes de curiositats dels menuts de la casa, i a més el bon temps dona peu a poder triar entre una gran varietat d’activitats amb les que poder gaudir del sol i la natura si ho volem.

Avui us portem algunes idees amb les que podreu posar en practica jocs sensorials i manualitats d’allò més vistoses. A més a més, són una bona manera de repassar el vocabulari que aprenen al centre en relació amb el clima, els colors i els estats d’ànim.

Aprofiteu que altres activitats no són tant al nostre abast com d’altres anys i gaudim del que ens ofereixen els nostres parcs i jardins.

Nature colours treasure Hunt

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es thumbnail_image.png

Aquesta és una activitat molt dinàmica i intuïtiva amb la que podreu gaudir d’un passeig en família. De què es tracta? Els teus fills hauran de trobar bé al carrer, a casa o a la muntanya objectes dels colors que tinguin a la seva fitxa fins a marcar totes les caselles. És una activitat engrescadora amb la que podeu practicar vocabulari molt variat a més a més dels colors, segons l’edat dels infants. És interessant perquè és pot adaptar al tarannà del grup o del nen, i convertir-ho en una competició o en un joc cooperatiu.  Podeu trobar l’explicació detallada en aquest enllaç.

Home made Plant Apothecary

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es dried-flowers-parchment-1.jpg

Aquesta activitat està enfocada a nens una mica més grans i ens permet gaudir de les olors i els colors del bosc. Farem un àlbum il·lustrat amb les plantes que anem trobant, i els petits poden descriure’n el color, la mida, la forma… Si ho preferiu podeu prendre una petita mostra de cada planta i crear un àlbum, però sempre tenint cura del nostre entorn. 

Rain cloud rainbow

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es ss.jpg

Aquesta és una manualitat senzilla feta amb materials que tenim al nostre abast, i ens assegurem que els nostres fills i filles no s’ embruten de cap a peus. Podreu passar una estona divertida i practicar el vocabulari del clima. Què necessitarem? Una cartolina o tros de cartró, paper de seda de diversos colors, cola en barra i cotó.  Podeu llegir els detalls en aquest enllaç.

Esperem que poseu en pràctica alguna d’aquestes idees i que els vostres fills i filles s’ho passin d’allò més bé experimentant amb els colors, les olors i les textures.