Números en anglès per a nens i nenes: fitxes, cançons i jocs

Igual que les lletres, els colors o els animals, els números són de les primeres coses que aprenem en una llengua nova perquè els necessitem en moltes situacions quotidianes. Amb els números aprenem a dir la nostra edat i a comptar les coses que ens envolten, així que avui volem proposar-vos activitats, cançons i jocs perquè aprendre els números en anglès sigui fàcil i divertit.

Llista d’activitats per aprendre els números en anglès

La millor manera d’aprendre és posar els coneixements en acció. Per això, hem preparat jocs, cançons i activitats divertides per comptar i practicar els números en anglès.

Preparats per començar? One, two, three… go!

Fitxes dels números en anglès per imprimir i pintar

A través de jocs i manualitat, ens podem començar a familiaritzar amb els números. Retallar, enganxar, pintar… fa que els més petits puguin tocar i tenir a les mans allò que estan aprenent i, com sempre diem, tot el que passa per l’emoció es compren i s’aprèn amb més facilitat.

Betty Sheep Numbers

 El memory és un joc tant educatiu com polivalent perquè el podem utilitzar per aprendre molts conceptes en anglès. En el cas dels números, podeu descarregar-vos aquest retallable per fer-vos el vostre propi joc de memory:

  1. Imprimiu dues còpies del document sobre cartolines blanques.
  2. Retalleu les fitxes del joc.
  3. Podeu pintar les fitxes, però us recomanem que els primers dies comenceu jugant amb els dibuixos en blanc i negre.
  4. Col·loqueu les targetes cap per avall a la taula.
  5. Quan sigui el torn, cada participant haurà de donar la volta a dues targetes, tractant de trobar dues fitxes iguals alhora. Podeu practicar frases com “It’s a three, It’s a pair! o It isn’t a pair!”. 

How many? Aprendre a comptar amb la Betty Sheep

Un altre joc divertit que podeu fer vosaltres mateixos a casa és el d’emparellar targetes de números amb targetes de dibuixos repetits dues vegades, tres, quatre, etc. Podeu descarregar-vos aquest retallable per fer-vos aquest joc:

Imprimiu el document en cartolina blanca.

  1. Retalleu les fitxes del joc.
  2. Podeu pintar les fitxes, però us recomanem que els primers dies comenceu jugant amb els dibuixos en blanc i negre.
  3. Col·loqueu les fitxes amb els dibuixos a sobre de la taula mirant cap amunt i les fitxes amb els números apilades.
  4. Quan sigui el torn, cada participant haurà d’escollir una targeta amb un número i dir-lo en veu alta. Per exemple, “It’s number 6”. A continuació, haurà de buscar quina de les fitxes amb els dibuixos que hi ha sobre la taula conté tants elements com indica el número de la targeta. En aquest cas, la que tingui sis elements. Per ajudar, podeu preguntar-li “How many (umbrellas, wellies, snails, ducks, toadstools o footprints) are there?”.
  5. També podeu ajudar dient “Find six footprints” i que hagi de dir “Here!” quan trobi la targeta corresponent.

Cançons per practicar els números en anglès

Les cançons són un gran recurs per a l’aprenentatge de l’anglès perquè les melodies i les repeticions afavoreixen que els més petits es llancin a taral·larejar i a cantar sense pensar-s’ho. Per practicar, us proposem les dues cançons nostres preferides sobre els números en anglès:

Numbers Song

Amb aquesta cançó podreu practicar els números fins al deu en família mentre moveu l’esquelet amb els gestos que acompanyen la lletra perquè fer-ho encara més divertit. Us deixem la lletra perquè pugueu seguir-la:

One, two, three
Follow me
Four, five, six
Mix, mix, mix
Seven, eight
This is great
Nine and ten
Let’s do it again!

Little Bunnies Playing Boo

Amb aquesta cançó els més petits aprendran a comptar fins a deu amb uns conillets trapelles que juguen a amagar-se. Fixeu-vos bé en la lletra:

One, two
Little bunnies playing boo
Three, four
Little bunnies on the floor
Five, six
Little bunnies doing tricks
Seven, eight
Little bunnies nice and straight
Nine, ten
Let’s play again

Jocs per aprendre els números en anglès

En el nostre dia a dia utilitzem els números tota l’estona, així que per què no convertim activitats quotidianes relacionades amb comptar en una estona divertida per practicar els números en anglès?

Juguem a les botigues

Un dels jocs simbòlics que més agraden als més petits és jugar a comprar i vendre. Podeu muntar la vostra pròpia botiga en un moment: només heu de posar preu a coses senzilles, com les fruites, verdures i altres aliments que tingueu al rebost. Si no teniu diners de joguina, podeu fer-vos els vostres propis bitllets i monedes de paper. Per comprar en anglès, la frase clau és “How much is it?” i la resposta “It’s (five) euros!”, per exemple.

Jugant a les botigues, practicareu els números en anglès de moltes maneres: comptant quantes peces volem comprar, dient el preu de cada producte i comptant les monedes que hem de donar.

Hide and seek

Els jocs clàssics mai fallen. A tots els nens i nenes els encanta jugar a fet i amagar, així que podeu aprofitar-ho per jugar-hi en anglès. Com? Per començar, dient en veu alta els segons que queden per amagar-se. Quan la partida acaba, podeu practicar els números ordinals fent una classificació de l’ordre en el qual s’han anat descobrint els jugadors.

Ja tenim moltes idees sobre jocs, cançons i activitats, per què no repassem una mica els números en anglès?

Com s’escriuen? Números en anglès de l’1 al 20

Per assegurar l’èxit de totes les activitats que us proposem, és important que no tingueu cap dubte sobre els números en anglès, així que farem un petit repàs.

Del 0 al 12, cada número és diferent, però a partir del 13 els números segueixen la mateixa lògica a cada desena. Per escrit, és tot molt senzill!

0 zero
1 one
2 two
3 three
4 four
5 five
6 six
7 seven
8 eight
9 nine
10 ten
11 eleven
12 twelve

A partir del 13 i fins el 19, els números es formen afegint la terminació -teen:

13 thirteen
14 fourteen
15 fifteen
16 sixteen
17 seventeen
18 eighteen
19 nineteen

El 20 i la resta de desenes tenen en comú la terminació en –y:

20 twenty
30 thirty
40 fourty
50 fifty
60 sixty
70 seventy
80 eighty
90 ninety

Ara que ja sabeu com s’escriuen els números en anglès, sabríeu dir quants anys té cada membre de la família o quants llapis hi ha a la caixa?

I am five years old.
My brother is two years old.
There are three pencils in the box.

Els números que acabem de veure són els anomenats cardinals, però també hi ha els ordinals, que ens serveixen per parlar de dates o de la posició en la qual han quedat els participants a una carrera, per exemple. Som-hi!

Aprenem els números ordinals en anglès

Són també coneguts com a ordinal numbers i serveixen per ordenar i dir què va en primera posició, en segona, en tercera, etc. Tot i que poden ser una mica complexes per a nens i nenes més petits, els entendran a la perfecció si els utilitzem en situacions que coneguin bé. Per exemple: a quin pis hi vius? Quina posició ocupa cada membre de la família si feu una fila?

A excepció dels tres primers, els números ordinals en anglès es formen afegint la terminació -th als números cardinals. Això sí, amb petites adaptacions en alguns casos. Fixeu-vos bé:

1st first
2nd second
3rd third
4th fourth
5th fifth
6th sixth
7th seventh
8th eighth
9th ninth
10th tenth

I ara, podríeu dir a quin pis viviu, quin curs feu o qui ha guanyat la darrera carrera a l’hora del pati?

We live on the second floor.
I am in third grade.
Tom came first in the race.

Bonus: llibre per aprendre els números en anglès

Amb el llibre Play&Learn with Numbers, els més petits també podran aprendre els números en anglès perquè està especialment dissenyat per a nens i nenes de fins a dos anys. El llibre ofereix un recorregut a través dels números de l’u al deu i també proposa vocabulari senzill d’objectius quotidians i de la natura. A més, és compatible amb el Talking Pen, perquè pugueu escoltar com es pronuncien correctament.