Aquesta setmana en alguns països angloparlants se celebra el Tell a Fairy Tale Day, o el que es podria traduir com el Dia de compte un conte de fades (“i fes feliç al teu nen!”) si ens permets prendre’ns aquesta llicència. Per què? Tots tenim records meravellosos dels nostres pares, avis o oncles contant-nos un conte de fades, segurament abans d’anar a dormir.

L’hora del conte és un moment molt estimat per tots i que a més a més ens ajuda a establir un vincle molt especial amb els nostres fills i filles alhora que estimulem la seva imaginació i els ajudem a desenvolupar i enriquir el seu vocabulari. En contar-los un conte els nens i nenes s’acostumen a escoltar la nostra veu, comencen a reconèixer els objectes que els indiquem i a interactuar amb nosaltres i amb el llibre, intentant passar les pàgines per a descobrir què ve després. Una excel·lent manera d’estimular la curiositat!

Per això avui et portem algunes idees i consells per a incloure la lectura en anglès en la vostra rutina diària i així anar acostumant al teu nen a escoltar i comprendre històries en anglès.

Establir un “Moment del conte”

En general, és fonamental reservar una part del dia per a dedicar-la a la lectura. És bo establir un moment per a contar-li un conte al teu fill/a i fer que estigui expectant i amb ganes d’escoltar el que li explicaràs avui. Estem segurs que hi ha algun conte que li agrada especialment i més d’una vegada t’ha demanat que li ho tornis a comptar. La lectura és un hàbit imprescindible que si es fomenta des de petits es conserva fins a l’edat adulta.

Escolta els seus gustos

Segueix les preferències dels teus fills i no els obliguis a escoltar o llegir contes sobre temes que no els agraden. S’avorriran ràpidament i ja no tindran gens d’interès a saber “com acaba”.

No et preocupis en excés pel teu anglès

No tothom té una pronunciació d’Oxford, el que compta és que el teu menut s’acostumi a una altra llengua, a nous sons i noves paraules. Sempre i quan tingui altres estímuls amb altres entonacions i maneres de parlar l’anglès no hi farà cap mal.

Busca llibres sensorials

La lectura amb els nostres fills comença des de molt petits, en forma de joc. Busca llibres estimulants no sols a nivell visual, sinó també aquells amb àrees per a tocar i escoltar, diferents textures, formes, àudios o objectes que produeixin un so especial. Els llibres sensorials ajuden al desenvolupament cognitiu dels petits i fomenten l’aprenentatge.

Et deixem algunes idees de llibres súper interessants per a nens i nenes de 0 a 5 anys:

  • Guess how much I love You, Sam McBratney  +0
  • Press Here, Herve Tullet +1
  • Where is Spot?, Eric Hill +2
  • The very hungry Catepillar, Eric Carle +2
  • La col·lecció de llibres de Betty Sheep de Kids&Us, amb els quals el teu nen gaudirà d’acolorides il·lustracions i entretingudes històries alhora que aprendre. +2
  • The Colour Monster  Anna Llenas +2
  • Crunch Munch Dinousaur, Paul Bright +4
  • Els llibres de Many Monsters, amb els quals podreu experimentar les pròpies emocions i divertir-vos amb la seva lupa especial.  +4

Esperem que us hagi servit d’ajuda i que a poc a poc aconseguiu convertir la lectura en anglès en un més dels vostres hàbits.

Reading a book is a magic moment!