Coneixes aquesta festa del sud dels estats units? El Mardi Gras atrau des de fa dècades a milers de persones a les ciutats del sud de Nova Orleans (Luisiana), Mobile (Alabama) i Misisipi.

El seu origen és similar al nostre Dijous Gras, de fet el nom Mardi Gras es tradueix com a Dimarts greixós i marca l’inici de la Quaresma. És a dir, que és l’últim dia per gaudir de la disbauxa i els plaers culinaris i carnals abans de l’època de constricció i recolliment que és la Quaresma.

És una festa multitudinària en que els ciutadans de Nova Orleans viuen una festa esbojarrada plena de disfresses, música, ball i riure. La viuen tant que la comencen molt, molt abans que el nostre carnestoltes. Vols saber quan? Ni t’ho imagines! El 6 de Gener donen el tret de sortida a aquesta festa! T’imagines un carnestoltes així de llarg a casa nostra? Nosaltres firmem!

Quins són els principals elements d’aquesta celebració?

King Cakes

El King Cake és el pastis típic del Mardi Gras i s’assembla molt al nostre Tortell de Reis, excepte que és molt més acolorit! Tota la capa superior està decorada amb els llampants colors del carnestoltes.  Com el nostre tortell també té una sorpresa al seu interior: una figureta d’un baby. Qui el trobi haurà de ser l’anfitrió de la propera festa!

Balls de màscares

Els carrers de Nova Orleans s’omplen de Balls de Màscares amb diverses temàtiques durant hores. Segur que alguna vegada has vist en alguna pel·lícula una escena de carrers estrets i atapeïts de gent disfressada. Perfecte per passar desapercebut!

Carrosses

Els habitants de Nova Orleans dediquen un gran esforç a les seves carrosses i s’hi veuen dissenys espectaculars! Hi treballen durant mesos!

Dues setmanes abans del dimarts de Carnestoltes comencen les rues de carrosses de manera diària, imagina’t quina gresca! Alguna vegada has format part d’una rua de carnestoltes? Si ho has fet, sabràs que tres dies es fan curts.

Collarets

Els membres de les penyes del Carnaval de Nova Orleans llueixen uns característics collarets de colors típics del Mardi Gras. Com més millor!

Groc, lila i verd

Aquests són els tres colors tradicionals del Mardi Gras. Segons la història el Rei del carnaval els va triar el 1862 i es fan servir des de llavors. Què signifiquen? El Groc simbolitza el Poder, el verd la Fe i el lila la Justícia.

Coneixies tots aquests detalls sobre el Mardi Gras? Esperem que t’hagi agradat saber-ne més!

A Kids&Us ens encanta donar-vos a conèixer festes i tradicions dels països de parla anglesa. Anima els teus fills a aprendre anglès per poder conèixer aquests llocs i les seves costums en persona.