Acabem d’inaugurar el mes de desembre, el mes més festiu de l’any! Qui no s’il·lusiona veient les llumetes al carrer, els torrons al supermercat, les decoracions nadalenques arreu on vagis? I també, és clar els arbres de Nadal! Un dels moments favorits del Nadal és el de decorar l’arbre, treure la caixa de les guirlandes i les alegres decoracions  i posar-se mans a l’obra en família.

Saps d’on ve aquesta tradició? Pot ser una de les respostes és el Tree Dressing Day que és una tradició  que se celebra al Regne Unit la primera setmana de desembre. De manera molt similar al que es fa amb l’arbre de Nadal, els britànics s’engresquen decorant els arbres dels  seus parcs i boscos i ho fan en comunitat.

El Tree Dressing Day es basa en molts costums antics de tot el món i de diferents èpoques de l’any però on totes tenen un element comú i és el fet d’haver creat un tradició  on es volia prendre consciència del valor dels arbres i animaba a valorar-los i cuidar-los.

Així, els arbres s’han celebrat durant molt de temps per la seva importància espiritual. La simplicitat de lligar tires de tela o fil a un arbre és universal i a temporal. L’antic costum celta de lligar teles submergides en aigua d’un pou sagrat a un ‘arbre clootie’ es fa ressò de la pràctica al Japó de decorar arbres amb tires de paper blanc, o tanzaku, que porten desitjos i poemes. La tendència del segle XXI de “bombardeig de fils” a Europa i Amèrica del Nord transforma el paisatge local amb teixits i fils brillants, com la tradició budista de lligar cintes al voltant del tronc de l’arbre Bodhi en homenatge a Buda, o el festival hindú anual de Raksha Bandhan quan cordes de colors es lliguen a arbres i plantes per invocar el poder de la natura per protegir els éssers estimats.

Així doncs, que us sembla? Creieu que el Tree Dressing Day comparteix arrels amb l’arbre de Nadal? Us animeu a donar un “extra” al vostre arbre de nadal posant-hi els vostres bons desitjos en forma de paper o roba? Si ho feu no dubteu a  compartir amb nosaltres la fotografia del vostre arbre! Nosaltres us esperem al centre amb la nostra decoració sorpresa.

I si el que voleu són idees per omplir el peu de l’arbre, feu un cop d’ull a la botiga online de Kids&Us on trobareu regals educatius i lúdics per a nens i nenes de totes les edats. No us perdreu els nostres packs de Nadal! I recordeu, aquest Nadal donem 1€ a la Marató de TV3 per cada producte comprat al nostre centre.

Christmas is around the corner!