Els calendaris d’arreu del món són plens de dies mundials, dies nacionals, setmanes dedicades a matèries concretes, etc. Alguns fan referència a esdeveniments històrics,  a causes socials o polítiques, a la cultura, altres commemoren la mort o el naixement persones cèlebres… Algunes ho fan de manera seriosa o cerimonial i d’altres tenen noms tan juganers com la que us portem avui!

Els EE.UU celebren aquesta setmana el dia de “Tots els nostres tiets són micos” (All our uncles are monkeys Day). Què s’amaga darrera d’un nom tan curiós com aquest? El 24 de Novembre és el dia que els Estats Units aprofiten per commemorar la publicació de “L’Origen de les Espècies”, de Charles Darwin l’any 1859. Un llibre amb una innegable influència dins la societat i la comunitat científica des del moment de la seva publicació fins als nostres dies.

Com sabreu el llibre presentà una teoria trencadora al voltant del concepte de l’Evolució i ha donat lloc a tot tipus d’idees i interpretacions. Una de les més esbojarrades arriba a la conclusió que de forma molt sintètica… tots els nostres tiets són tècnicament micos!

Per afegir més interès a aquest dia, el 24 de Novembre va ser també el dia que gairebé 100 anys més tard, el 1974, es va descobrir l’esquelet de Lucy, la cèlebre Australopithecus Afarensis! Sembla que el 24 de Novembre és una bona data per posar-se a fer nous experiments científics!

La Teoria de Charles Darwin va ser rebuda amb escepticisme i ha donat lloc en la llengua anglesa a una expressió pròpia, el que ells en diuen Idioms que vindria a dir una cosa semblant a “quan els porcs volin”. Vols conèixer aquesta frase feta? Well, I’ll be a Monkey’s uncle. Al mon angloparlant aquesta frase es fa servir per expressar incredulitat davant una proposta o tasca impossible.

Si voleu seguir llegint sobre animals amb els vostres fills, us animem a donar una ullada als llibres que us proposem i que podreu trobar al web de Kids&Us:

Listen&Touch – Amb el qual podreu repassar els noms de diversos animals. A partir de 3 anys.

Three Little Pigs –  Una adaptació per a adolescents del clàssic els tres porquets.