homemade-fruit-popsicles-1200Vols passar una bona estona a la cuina en família i preparar unes postres delicioses, sanes i molt estiuenques?

Prova la nostra recepta de paletes de gel fetes amb fruita natural i aprofita per fer que els menuts de la casa facin servir expressions en anglès mentre experimenten a la cuina amb textures, colors i sabors.

Aquesta recepta és senzilla de preparar però molt visual!

Peach, strawberries, yoghurt, popsicles, lemon juice, blackberries, orange juice.

Chop, stir, dice, mold, tap, freezer, mixing bowl, tablespoon, popsicle sticks.

Hem preparat un capsa amb les paraules clau:

Recorda que a Kids&Us prioritzem l’ús d’estructures completes per a l’aprenentatge dels nostres alumnes, podeu provar a fer servir aquestes expressions:

Let’s chop the strawberries        –              Let’s  dice the watermelon         –    Let’s stir the juice

Let’s pour the juice into the bowl           –   Let’s slice the watermelon     –

Let’s add the popsicle sticks

Una opció divertida és fer una revisió de la llista d’ingredients i demanar al nen que vagi verificant que els tenim tots llestos.

Have we got any….?     

Here they are! / Here it is!

Per a aquesta recepta farem servir sucs i purés de fruita, per aconseguir més cremositat. Cal tenir en compte que això farà que el temps de  congelació sigui una mica més llarg. Si voleu unes paletes extra cremoses podeu afegir iogurt a la barreja.

Avui us proposem dos sabors, però aquesta recepta pot adaptar-se al gust modificant les fruites triades.

Tip: Per aconseguir una decoració atractiva, tallarem les peces de fruita o bé en farem rodanxes i les introduirem  al motllo abans d’afegir la barreja, per assegurar-nos que queda ben al lloc.

how-to-make-healthy-fruit-popsicles-in-popsicle-mold-600x900Menta i Meló

It’s time to chop!

Trossejarem la síndria de la manera que preferim, però reservarem una part per fer-ne trossos més bonics per decorar els motllos.

It’s mixing time!

Una vegada trossejada la síndria la batrem juntament amb les fulles de menta, suc de llimona i mel.

It’s pouring time!

Ara cal introduir els trossets decoratius dins el motllo. Una vegada ho tinguem, hi abocarem la barreja i sacsejarem suaument el motllo per tal que aquesta s’escoli bé per tot el motllo.

El darrer pas és introduir  els palets, assegurar-nos que es mantenen estables i desar-ho al congelador unes 5-6 hores.

Ready!

Nabius i llimona

It’s mixing time!

Aquesta recepta juga amb el contrast entre dos colors, per tant haurem de tenir dos bols diferents per fer les barreges.

Al primer bol hi abocarem suc de llimona, iogurt, pell de llimona ratllada i essència de vainilla si en teniu.

Al segon bol hi triturarem nabius frescos o congelats amb iogurt de fruites del bosc o maduixa, ens interessen tant el  color com el sabor.

It’s pouring time!

Ara bé la part més divertida! Afegirem les dues barreges de manera alternada, per tal que quedi una capa de cada color. Podem fer-ho dues vegades per tenir dues parts o bé crear més capes.

Ara només queda introduir  els palets als motllos, assegurar-nos que es mantenen estables i desar-ho al congelador unes 5-6 hores.

Done!

Esperem  que ho passeu d’allò més bé preparant aquestes delicioses paletes. I que us en llepeu els dits! Però tingueu paciència, no els tragueu del congelador abans d’hora 🙂