Fomentar l’hàbit de la lectura en els nens i les nenes des que són petits és de vital importància pel seu desenvolupament intel·lectual. Les nenes i els nens que solen llegir contes en anglès reforcen la comprensió lectora, tenen un vocabulari més ampli i tenen més facilitat per a assimilar les normes gramaticals. Si a més la lectura és un passatemps i no una obligació, estarem establint les bases per a ser grans lectors quan arribin a adults.

I com que a vegades, com a mares o pares, no sabem per on començar a l’hora de triar un conte en anglès pel nostre fill o filla, en el nostre post d’avui us volem donar algunes recomanacions que us ajudaran a fer una elecció excel·lent. Però no sols això, també volem compartir amb vosaltres alguns trucs per a inculcar en els vostres petitons la passió per la lectura. Comencem?

Alguns contes en anglès, seleccionats per edats

Contes en anglès per a nens de 0-3 anys

Els contes per a aquestes edats solen ser molt senzills. Per a acostumar als nadons als contes en anglès si no saben parlar encara, podeu assenyalar els objectes del conte i nomenar-los vosaltres en veu alta. Si ja saben parlar, se’ls pot proposar el joc que nomenin els objectes que veuen al conte.

playandlearn-colours-kidsandus-854x681-1_ESPContes en anglès de Kids&Us

La col·lecció “Play and Learn” de Kids&Us. Està dissenyada per als nens i nenes més petits, des dels 9 als 24 messos. Amb aquesta col·lecció aniran descobrint els números o els colors i el vocabulari dels objectes representats. Poden utilitzar també  el Talking Pen, un lector digital que permet escoltar la pronunciació de les paraules.

Els contes de “Betty the Black Sheep”, de la col·lecció Read Me a Story de Kids&Us. Aquesta col·lecció està pensada per a nens i nenes entre 2 i 4 anys. A “Betty the Black Sheep: Seasons” els petits lectors repassaran les oracions que s’usen en anglès per a parlar sobre el temps i la temperatura mentre aprenen les accions quotidianes dels animals. Us animem a visitar la Botiga Online de Kids&Us per a trobar més títols adequats per a nens entre els 0 i els 4 anys.

Altres contes en anglès que ens agraden

That’s not my dragon” de Fiona Watt. La col·lecció Toca-toca! ajuda als més petits a desenvolupar el llenguatge i les habilitats sensorials amb diferents textures. Es compon d’un total d’onze divertides històries senzilles, amb textos repetitius i amb il·lustracions ideades per a cridar l’atenció dels nadons.

The rainbow fish” de Marcus Pfister. Aquest llibre els ensenya als nens a compartir. El peix arc de Sant Martí aprendrà a fer amics compartint el seu més preuat tresor, els seus colors.

The Book with no Pictures” de B.J.Novak. Aquest llibre segur que cridarà l’atenció dels vostres fills i filles. No té cap il·lustració, però està dissenyat amb gran intel·ligència. Està pensat per a llegir-ho en veu alta en anglès amb ells, i ens trobarem dient tota mena de ximpleries i fent sorolls divertits que els faran cargolar-se de riure.

What color is a kiss?” de Rocío Bonilla. Mónica és una nena que gaudeix pintant amb tots els colors, però un dia es pregunta de quin color és un petó. Pinta tot el que se li ocorre esperant descobrir el color dels petons, fins que ella i la seva mare descobreixen que l’amor és de tots i de cada color.

Contes en anglès per a nenes i nens de 4 a 8 anys

Aquests contes estan pensats per a nens i nenes que coneixen l’idioma o s’estan introduint en la lectura en anglès. És interessant que els pares i mares estiguem al seu costat per a ajudar-los amb les paraules desconegudes i fer que puguin entendre tota la història. També us pot ajudar amb la pronunciació el Talking Pen de Kids&Us. Tots aquests llibres inclouen nou vocabulari que ajuda les vostres filles i fills a aprendre noves paraules.

listen&touch kids&usContes en anglès de Kids&Us

La col·lecció ListenTouch són llibres-joc que funcionen amb el dispositiu Talking Pen que permet als nens entretenir-se amb els llibres de manera autònoma.

Gina Ginger and Charlie Chives: The Perfect Pet”. Aquest conte forma part de la col·lecció que protagonitza Gina Ginger amb el seu nou veí Charlie Chives. Gina es queixa a Charlie que el seu gos i gat li donen molta feina. Charlie té la mascota perfecta, un camaleó, fins que una fada decideix canviar les mascotes.
A la Botiga Online de Kids&Us podreu trobar més títols adequats per a nens entre els 4 i 8 anys.

Altres contes infantils en anglès que ens agraden

Harry The Dirty Dog (Harry the Dog)” de Gene Zion: Harry és un gos blanc amb taques negres que no vol banyar-se. El dia abans del bany fuig de casa per a poder revolcar-se tot el dia i embrutar-se. Quan vol tornar a casa, és un gos negre amb taques blanques i la seva família no pot reconèixer-lo. Amb aquest conte els petits lectors aprendran la importància dels hàbits d’higiene.

The True Story of the Three Little Pigs” de Scieszka and Smith. Aquest divertidíssim conte és la història dels tres porquets explicada des del punt de vista del llop. Què va passar en realitat aquest dia? Els nens i nenes aprendran que cada història pot tenir dues versions, segons qui l’expliqui.

The Incredible Book Eating Boy” d’Oliver Jeffers. A Henry li encanten els llibres, però en lloc de llegir-los se’ls menja. Però descobrirà que com més menja, menys intel·ligent es torna. Un dia provarà de llegir un dels seus llibres menjats i un món nou s’obrirà davant ell.

Grandad’s Island” de Benji Davies. Aquest llibre ens acosta al que significa per a un nen dir adéu a un avi. És una bonica manera de parlar-los als petits sobre la pèrdua d’un ser estimat i explicar-los que, encara que no puguem veure’ls, estan en un lloc molt millor.

La importància de la lectura per al desenvolupament intel·lectual

Quan els nens i les nenes comencen un conte o un llibre sobre un tema que els interessa, experimenten sentiments que els fan gaudir, riure o somiar alhora que aprenen i maduren. Un nen o una nena que llegeix amb assiduïtat es posa en la pell dels personatges dels contes. Si la història connecta amb ells, o ells amb la història, sentiran els mateixos sentiments que el personatge: la seva alegria, la seva tristesa o el seu entusiasme. Això es diu empatia i serà molt important per al desenvolupament del seu futur caràcter com a adults.

La lectura augmenta a més la seva capacitat d’atenció i els ajuda a organitzar el seu pensament. L’estructura dels llibres està basada en un principi, un desenvolupament i un final. Aquest procés lògic afavoreix la capacitat dels nens i nenes per a pensar en ordre i relacionar causes i efectes. Desenvolupar en els nostres fills i filles un pensament ordenat i crític i una bona comprensió lectora els ajudarà, quan siguin adults, a analitzar la realitat de manera objectiva i veraç.

En aquesta era digital en la qual disposem d’excés d’informació no contrastada, aprendre a pensar amb claredat i criticament serà fonamental perquè els nostres fills i filles siguin capaços de destriar la veritat de la falsedat o absurd.

Per si això fos poc, llegir amb assiduïtat afavoreix l’aprenentatge de paraules noves amb rapidesa, millora la comprensió lectora, l’ortografia, la redacció i estimula la creativitat i la imaginació. El conte transporta als nens i nenes a altres mons i els estimula l’interès per diferents àrees com la naturalesa, l’art, la història o la música. Quantes vocacions primerenques poden haver sorgit després de llegir un llibre?

kids&us libros

Avantatges de llegir contes en anglès

Ja hem vist tots els beneficis que aporta la lectura al desenvolupament intel·lectual de les nenes i els nens i com els facilita la seva etapa escolar. Els petits lectors en anglès, a més:
Aprenen a escriure les paraules correctament. Amb la lectura s’habituen a veure les paraules per escrit i memoritzen l’ortografia correctament.
Aprenen vocabulari més de pressa. Al llegir assimilen les noves paraules gairebé sense adonar-se’n.
S’expressen molt millor. Coneixen expressions noves i tenen un vocabulari més ampli.
Pronuncien correctament. Especialment si poden disposar de llibres com els de la col·lecció “Listen and Play” pels més petits o les aventures de “Gina Ginger” que podeu trobar a la Botiga Online de Kids&Us. Amb l’ajuda del dispositiu Talking Pen podran aprendre la pronunciació correcta de cada paraula.
• Aprenen les normes gramaticals amb més facilitat.
Tenen millor comprensió lectora
• I finalment i molt important, estan més interessats a aprendre i perfeccionar l’idioma.

gina ginger kids&us

Com podem fomentar l’hàbit de llegir contes en anglès?

Perquè els nostres fills i filles s’acostumin a llegir contes en anglès és imprescindible que els agradi llegir. Els pares i mares podem fomentar la lectura a casa de diverses maneres, però el més important és que estiguin en contacte amb contes i llibres des de molt aviat, abans que llegir un llibre sigui una obligació escolar.

Podem fomentar aquest magnífic costum amb unes senzilles pautes que podem adoptar a casa de manera natural.

Ser un exemple per als nostres fills i filles: Els pares ja som el seu primer referent per a entendre la vida dels adults. Les nostres filles i fills imiten tot el que fem. Si veuen que gaudim llegint i després comentem durant el sopar el molt que ens està agradant el llibre, alimentarem la seva curiositat i el seu interès per la lectura.
Regalem llibres!: Per Nadal, pel seu aniversari, com a recompensa per un treball ben realitzat del qual estem molt contents, qualsevol excusa és bona per a regalar llibres.
Establim una rutina: Podem llegir el conte d’abans de dormir a la nit o abans de la migdiada durant les vacances.
• Fomentem la lectura com a diversió, mai com una obligació.
• Creem un raconet de lectura: Al sofà amb un llum apropiat, al seu dormitori o fins i tot al llit amb una llum adequada per llegir. Tenir un lloc que ens ajudi a concentrar-nos en la lectura, en silenci i sense interrupcions, és important per a gaudir d’aquest moment. Respectem el silenci, teles apagades!
Animar-los a participar en la lectura: Els pares i mares podem llegir en veu alta i després fer-los preguntes sobre el conte per a afavorir la seva atenció. Podem animar-los al fet que imaginin una altra manera d’acabar la història o al fet que expressin la seva opinió sobre si les actuacions dels personatges són correctes o incorrectes segons els valors que els ensenyem a casa.
• Que triïn ells el llibre que més els interessa: Segurament a mesura que creixin, els seus gustos aniran canviant. Si als adults ens encanta triar els llibres a les llibreries o a les biblioteques, els vostres fills i les vostres filles no seran menys!

Ens agradaria acabar animant a tots els pares i mares a potenciar l’hàbit de la lectura en els seus fills i filles i especialment a fer-ho en anglès. Si els vostres nens poden disposar d’uns quants títols en anglès entre els contes de la seva biblioteca, els estarem donant facilitats perquè llegir en aquest idioma sigui una cosa natural per a ells des de molt aviat.

Us animem a llegir l’entrada “El moment màgic del conte d’abans de dormir” on us ensenyem trucs per a fer nens lectors i aprofitar el conte d’abans de dormir per a llegir en anglès. També podeu visitar la resta de les entrades del blog relacionats amb contes i llibres en anglès on trobareu des de lectures específiques per a Halloween o Nadal fins a una guia de compra de llibres en anglès. Veureu diferents propostes agrupades per edats perquè us sigui més fàcil trobar el que us interessi segons l’edat dels vostres nens. Segur que us encantaran!

06_26 - FB Blog_stories-in-english