Una de les claus de la pedagogia moderna és que aprenem més fàcilment si ens divertim. Aquest principi és més fàcil d’aplicar a l’aprenentatge de la llengua que a altres matèries: si s’estudia anglès, s’aprèn moltíssim estant en contacte directe amb l’idioma o viatjant. No és el cas, per exemple, si es vol aprendre a resoldre equacions.
En particular, per als més petits, és important trobar una manera de transmetre aquest aprenentatge captant el seu interès perquè la seva capacitat de concentració no està tan desenvolupada encara. Si s’avorreixen acaben perdent ràpidament l’interès i aprenent poc. Per això, és important posar-los en contacte amb l’anglès al més aviat possible, ja que en els primers anys de vida l’aprenentatge d’una llengua estrangera es produeix de manera natural.

Per què veure pel·lícules en anglès?

Veure pel·lícules i dibuixos animats en anglès és una manera ideal per a entrar en contacte amb la llengua i aprendre, sobretot per als nens. Tots sabem que adoren veure dibuixos; veure pel·lícules i dibuixos animats en anglès és una manera d’estimular-los i transformar un dels seus passatemps favorits en un moment d’aprenentatge.
Les pel·lícules ofereixen la possibilitat d’entrar en contacte amb situacions culturals autèntiques sense necessitat de sortir de casa; és una de les maneres més ràpides de submergir-se en una altra cultura. Això també és vàlid en el cas de les llengües: l’anglès parlat per personatges reals i les expressions que apareixen en les pel·lícules són les mateixes que escoltaries a Londres o Nova York. Aquest aspecte és particularment important per als nens, ja que durant la infància el cervell aprèn d’una manera molt simple “adquisició”. Quan parlem dels dibuixos animats, l’avantatge és que la pronunciació és sempre molt més clara i la manera de parlar és més fàcil d’entendre.

Com usar els subtítols?

Quina és la millor manera de veure una pel·lícula o dibuixos animats en anglès? Com aprofitar al màxim la possibilitat d’aprendre? Especialment en el cas dels nens que ja saben llegir, els subtítols són un instrument molt útil. Pretendre entendre-ho tot solament escoltant és molt difícil, els subtítols faciliten la comprensió i ajuden a desenvolupar la capacitat de lectura i d’escolta. Avui dia, els subtítols estan disponibles per a qualsevol pel·lícula o dibuixos ja siguin en DVD o en llocs com Youtube, Netflix o Amazon Prime.

És millor usar subtítols en castellà o en anglès?

Els subtítols en anglès són més útils perquè permeten submergir-se completament en la llengua estrangera i llegir les expressions angleses sobre la pantalla petita a més d’escoltar-les; aquests factors ajuden molt a l’aprenentatge. Els subtítols en castellà de pel·lícules ens brinden un contacte amb l’anglès menys directe i desvien l’aprenentatge de l’idioma. Pot ser útil en una fase inicial, per a principiants absoluts que comencen a escoltar la llengua de manera gradual; no obstant això, de seguida que sigui possible, us recomanem que passeu als subtítols en anglès.

Com triar pel·lícules i dibuixos animats en anglès per a nens?

Quines pel·lícules o dibuixos triar? Al principi és important triar dibuixos divertits i estimulants que els agradin, ja que, com hem dit prèviament, mantenir l’interès i evitar que s’avorreixin és fonamental per a aprendre. Les pel·lícules i els dibuixos han d’adaptar-se a l’edat de cada espectador i adequar-se al seu nivell d’anglès perquè no perdin la motivació davant un nivell massa difícil. Per a començar, un bon truc és veure una pel·lícula o uns dibuixos que ja conegueu, però en anglès: serà molt més fàcil d’entendre i el fet de ja conèixer la història us permetrà poder-vos concentrar més en la llengua.

Les millors pel·lícules per a nens en anglès

Necessiteu algun suggeriment per a començar? Aquí us presentem algunes pel·lícules i dibuixos animats que més es presenten a l’aprenentatge de l’anglès per a nens.

FindingNemoFinding Nemo

(Buscant a Nemo) – La història de Nemo, un peix pallasso que va a la descoberta del món, presenta uns diàlegs clars i situacions en les quals s’usa un vocabulari molt simple. Per exemple, cada vegada que Nemo troba un nou personatge, els petits podran escoltar les salutacions i aprendran les expressions per a demanar ajuda o sol·licitar indicacions. A més, és ideal per a aprendre el nom d’altres animals.

 

PeppaPigPeppa Pig

És molt recomanable per als més petits, ja que el seu vocabulari és molt simple i amb moltes repeticions.

 

 

 

MaryPoppins
Mary Poppins

Un clàssic atemporal amb moltíssims personatges que parlen diferents varietats d’anglès permetent familiaritzar-se així amb diferents pronunciacions. Els personatges principals parlen un anglès estàndard amb pronunciació British, alguna cosa que no és fàcil de trobar en altres pel·lícules famoses per a nens. A més, apareixen moltíssimes cançons enganxoses que es poden aprendre fins i tot una vegada acabada la pel·lícula. Per a qui prefereixi les pel·lícules més modernes, també es pot veure l’adaptació de 2018, Mary Poppins Returns (El retorn de Mary Poppins).

ToyStoryToy Story

Un altre clàssic per a nens i adults amb un llenguatge accessible. Hi ha moltíssims personatges que vénen de mons diversos (com el cowboy, el dinosaure o l’astronauta), per la qual cosa el vocabulari i les expressions toquen diversos contextos i arguments.

 

AkeelahAkeelah and the Bee

(Akeelah contra tots) – aquesta pel·lícula narra la història de Akeelah, una nena d’11 anys de Los Angeles que participa en el concurs nacional d’ortografia. És una pel·lícula de gran utilitat per a qui aprèn anglès per dues raons: primer perquè dóna a conèixer als espectadors un esdeveniment important de la cultura acadèmica americana: els concursos d’ortografia. Segon, perquè aprofundeix sobre l’aspecte lingüístic: l’ortografia en anglès no és tan instintiva com en castellà perquè la pronunciació no es correspon sempre amb la grafia de la paraula (per aquest motiu se celebra el concurs!). En aquesta pel·lícula, els nens podran escoltar i llegir l’escriptura correcta d’infinitat de paraules.
Start watching!

En conclusió, veure pel·lícules o dibuixos en anglès és una manera ideal perquè els nens i nenes entrin en contacte amb la llengua des dels primers anys de vida i per a aprendre d’una manera divertida. Les pel·lícules simulen situacions reals, també des del punt de vista lingüístic, per la qual cosa permeten als més petits conèixer la llengua i la cultura autèntica en contextos diversos. Aquest acostament a l’anglès els ajudarà enormement a conèixer l’idioma i aprendre’l amb major facilitat. Hi ha pel·lícules i dibuixos animats per a tots els nivells, per la qual cosa mai és massa aviat per a aprendre. Per a facilitar la comprensió i l’aprenentatge, els subtítols (millor en anglès!) són un recursos valuosíssim i molt fàcil d’usar. Enjoy the movie!