Un dels moments que recordem amb més nostàlgia de la nostra infància és quan arribava l’hora d’anar-nos al llit i la mama o el papa ens llegien el conte d’abans de dormir. Era el moment en què la màgia es convertia en realitat fins que ens vencia el son. Aquesta rutina de llegir un llibre abans de dormir l’hem mantingut molts de nosaltres en la nostra vida d’adults. Llarga vida als bons hàbits! És el nostre moment per a relaxar-nos i desconnectar de l’enrenou diari i forma part de la nostra rutina per a anar a dormir. Sí, els adults també necessitem certes rutines.

En l’actualitat ningú nega els beneficis de la lectura, ni en l’edat escolar ni en l’adulta. Però, quan llegeixen els nostres fills? Llegeixen sols? Llegeixen només al col·legi?

Com fer fills lectors?

La resposta segur que la saps: creant l’hàbit de la lectura. Llegir un conte als nens abans de dormir és una manera de reforçar l’hàbit de la lectura diària. Creem a més una bombolla d’intimitat entre nosaltres i els nostres petits. Ens aïllem del món per uns minuts i entrem junts en el seu univers. El nen se sent segur perquè sap que la mama o el papa seran allí per a respondre qualsevol dubte que tingui!

A més del reforç dels vincles emocionals i afectius entre pares i fills, la lectura en veu alta del conte abans de dormir augmenta la capacitat verbal, la lògica i la memòria. Llegir amplia el vocabulari del nen i l’ajuda a memoritzar tant la pronunciació de les paraules com la construcció de les frases i noves estructures.

Sovint els pares ens preguntem per què el nostre nen ens demana el mateix llibre nit rere nit, si ja se’l sap de memòria. Passa exactament el mateix amb les pel·lícules o les sèries de dibuixos animats, un altre dia parlarem d’això. Però tot té una explicació: a través de la repetició, els nens i les nenes són capaços de captar diferents conceptes en cadascuna de les lectures, des de les paraules més senzilles fins a les més complicades. I no sols els conceptes, sinó el mateix significat de les paraules: quantes vegades us han interromput la lectura preguntant què vol dir això o allò? És fascinant veure com aprenen amb una cosa tan senzilla com la lectura d’un conte abans d’anar-se a dormir.

Però, a més, amb la lectura de contes també reforcem el concepte de l’anticipació. Ells gaudeixen sabent que després d’una escena concreta ve la següent, que el porquet aquí diu “tal” i després diu “com”. Fins i tot alguns nens protesten si no llegim el passatge amb la mateixa entonació cada nit!

safe_image

Reforçant l’aprenentatge de l’anglès

Ara que hem repassat els avantatges de llegir un conte abans de dormir, podem aprofitar aquest moment per a reforçar també l’aprenentatge de l’anglès a casa i en un moment tan especial. Els nens són capaços d’entendre un idioma molt abans de poder parlar-lo. Aquesta habilitat que els permet diferenciar sons de diferents llengües i trobar sentit al que senten els converteix en veritables genis a l’hora d’aprendre diversos idiomes alhora.

Els contes infantils en anglès els ajuden a aprendre el vocabulari adequat a la seva edat i a assimilar les estructures gramaticals sense adonar-se’n. En la nostra botiga “online” us hem seleccionat diverses col·leccions de contes i llibres pensats per a reforçar el nivell d’anglès dels vostres fills i filles segons la seva edat.

Per exemple, en el conte de “Gina Ginger and the Colour Fairy”, la Gina vol canviar el color del seu cabell perquè no li agrada ser pèl-roja i li demana a la Fada del Color que li ho canviï. En aquest conte, els nens i les nenes a partir de 5 anys aprenen estructures gramaticals per a expressar desitjos i fer comparacions, com per exemple “vermell com …” “m’agradaria…”. Està editat amb tinta de so especial per a poder usar el Talking Pen, un llapis digital amb el qual els vostres fills aprendran a pronunciar l’anglès d’una manera divertida i, per què no, també els pares i mares lectors!

Us animem a explorar la nostra selecció de llibres i contes amb ells perquè triïn el que més els agradi. Ens encantaria que la Gina o la Betty The Black Sheep acompanyessin als vostres nens i nenes en els seus somnis.